Bokšto SPA

„Bokšto SPA” yra unikalus analogų Lietuvoje neturintis objektas. Tai rekonstruoto „Bokšto skvero” dalis Vilniaus senamiestyje.
Dabartinė komplekso teritorija buvo suformuota 1812 m, nors atskiri mūriniai statiniai istoriniuose šaltiniuose buvo minimi jau XV-XVI amžiais.
Pagal rekonstrukcijos architektų ( Studio Seilern Architects LTd. ir UAB Archinova) funkcinį sprendimą, SPA baseino zona buvo įkomponuota komplekso didžiajame kieme, požeminėje dalyje, tarp pastatų, o perimetru esančiuose pastatų istoriniuose rūsiuose – suplanuotos procedūros, persirengimo, dušų ir kitos pagalbinės patalpos.
Komplekso rekonstrukcija pradėta 2008m, o 2019m aš prisijungiau SPA darbo projekto etape. Mano užduotis buvo pritaikyti SSA interjero dizaino koncepciją esamoje situacijoje. Detalizuojant brėžinius, buvo nemažas iššūkis, kaip išlaikyti SSA dizaino kryptį netaisyklingų formų ir ribotų dydžių autentiškuose rūsiuose. Reikėjo rasti techniškai įgyvendinamus sprendimus, atitinkančius ir užsakovo ypatingai aukštus estetikos reikalavimus, ir statybos techninius reglamentus, tuo pačiu – išsaugoti vertingų istorinių statinių autentiką.
Labiausiai šiame projekte džiugina, kad didelis dėmesys detalėms ir jokių kompromisų vardan kokybės nebuvimas viso įrengimo proceso metu, leido pasiekti aukščiausio lygio estetikos visumą.

Interviu apie objektą – „Būsto Anatomijos” reportaže

https://www.youtube.com/watch?v=2BHIU0Z_L9c

Metai:

2022

Projekto apimtis:

SPA, 1500 kv. m.

Projekto autoriai:

Akiko Tutlys

Projekto bendri autoriai:

Studio Seilern Architects Ltd., UAB Archinova

Fotografas:

Norbertas Tukaj